Zoetermeerder geeft les bij aikidofestijn

23 January 2020, 12:24 uur
Sport
mainImage

Op Sportcentrum Papendal in Arnhem vindt aanstaande zondag 26 januari voor de vijfde keer het JBN-aikidofestijn plaats. Bij dit toernooi worden op verschillende matten lessen georganiseerd in drie stijlgroepen: aikibudo, aikido en ki-aikido. De lessen staan onder leiding van diverse hoog gegradueerde leraren, waaronder Niels van Willigen uit Zoetermeer.

 

Van Willigen is op zijn zestiende begonnen met aikibudo bij Rob Breedveld in Gorinchem. In de loop der jaren ontwikkelde hij zich tot een budoka met een brede belangstelling. Sinds 2010 heeft Van Willigen een eigen school in Zoetermeer, Budo Ryu Katsu, waar hij lesgeeft in aikibudo (4e dan), tenshin shoden katori shinto ryu (2e dan) en daito ryu aikijujutsu (4e dan en hiden mokuroku).
 
Het JBN aikidofestijn is een dag voor alle aikidoliefhebbers in Nederland en wordt georganiseerd door de nationale aikidocommissie van Judo Bond Nederland. Vanaf 10.00 uur gaat het evenement van start. De organisatie verwacht net als voorgaande jaren tussen de 150 en 200 deelnemers te verwelkomen.