Zoetermeers Dagblad | Zoetermeerder succesvol op Spa-Francorchamps
mainImage

Zoetermeerder succesvol op Spa-Francorchamps

10 oktober 2019, 08:08 uur
Sport

Ze wonnen tot dusver zeven van de twaalf races en mogen zich met nog één ronde te gaan in de Supercar Challenge nu al kampioen noemen in de SuperSport 2-klasse. Op het circuit van Spa-Francorchamps reden Milan Teekens uit Zoetermeer en Maxime Oosten uit Beetsterzwaag afgelopen weekeinde naar de eerste en tweede plaats. Daarmee waren ze onbereikbaar geworden voor de concurrentie en kan gerust worden geconcludeerd dat het snelle duo dit jaar een droomdebuut beleeft in de autosport.

Met hun BMW Zilhouette waren de coureurs dit jaar vaak ongenaakbaar. Dat hun seizoen weleens heel fraai zou kunnen worden, bleek al tijdens de eerste ronde van het kampioenschap. Op het circuit van Magny-Cours wonnen de twee jonkies brutaal de eerste twee races in de SuperSport 2-klasse. "We gingen blind voor de Supercar Challenge", blikt Teekens terug.

"We wisten niet wat we konden verwachten. Het zijn niet zomaar auto’s die hier rijden. Na de eerste race dachten we: het kan wel wat worden. En dan uiteindelijk zo overtuigend de titel winnen. Het hadden zelfs nog meer overwinningen kunnen zijn, maar tijdens de vorige wedstrijden op Spa hadden we pech. We hebben in ieder geval bijna elke race op het podium gestaan. Dat voelt wel lekker hoor."

Hoewel het er allemaal heel goed uitzag, was het tweede deel van de race toch nog erg spannend. "Maxime werd op een gegeven moment ingehaald, maar de nummer één had zestien seconden straf omdat die te kort had stilgestaan." Daarmee was het gevaar niet geweken. Teekens: "Hij was zeker een seconde per ronde sneller." Oosten slaagde er vervolgens in op de finish een kleine seconde over te houden.

Tijdens de laatste ronde van de Supercar Challenge, over een kleine twee weken in Assen, willen de twee bewijzen dat ze de beste zijn, dat de titel hen toekomt. Dan zit er dus maar één ding op: proberen ook die races te winnen. Teekens: "Assen ligt ons goed. We gaan er gewoon vol voor. We zijn kampioen en we laten ons niet kennen."

 

 


Foto: Johan Vis/RaceXpress.nl