Zoetermeerse cheerleaders gestart met wedstrijden

28 January 2020, 10:07 uur
Sport
mainImage

De teams van United Cheers Cheerleaders uit Zoetermeer zijn afgelopen zondag officieel begonnen met het wedstrijdseizoen. Dat gebeurde met deelname aan de eerste voorronde voor het Nederlands Kampioenschap Cheerleading 2020. Deze vond plaats in de Sportcampus Zuiderpark in Den Haag. 

 

Prijzen
De United Cheers deden mee aan vier categorieën en dat leverde de nodige prijzen op. De senioren kwamen uit in de categorieën Senior Cheer All Female, waarbij het draait om stunts, piramides en tumbling, en Senior Cheerdance, waarbij het uitsluitend draait om dans. In beide disciplines behaalden zij de eerste plaats.

Ook de jeugdteams deden van zich spreken. De United Cheers Jaguars (12-16 jaar) deden mee in de categorie Junior Cheer All female en werden daar eerste. Het jongste team van de vereniging, de United Cheers Panthers (6-12 jaar), kwam uit in de categorie Mini Cheer. Zij kregen geen prijs vanwege een flinke puntenaftrek, doordat ze een stunt deden die niet meer is toegestaan.

Deze voorronde dient voor United Cheers als opwarmer richting het NK dat op zondag 19 april plaatsvindt. Voorafgaand aan dat kampioenschap is er eerst nog een tweede voorronde op 8 maart. Bij het NK op 19 april wordt pas gestreden om de nationale titel en kwalificatie voor het EK in Italië.