De vernieuwingen van het Stadhuisplein zijn amper achter de rug of PvdA Zoetermeer roept het college al op om het gebied aan te passen. De partij vindt dat er te veel steen en beton is en te weinig groen.

,,Het is enorm opgeknapt en al best gezellig, maar twee bomen bij de lift is wel erg magertjes. Het plein heeft geen enkele groene of fleurige uitstraling. Wij denken dat het veel beter kan, en dat hoeft echt geen tonnen te kosten,” zegt fractievoorzitter Margot Kraneveldt. ,,Met vaste en verplaatsbare plantenbakken, hanging baskets en in het oog springende groene gevels kom je al een heel eind. Die kun je snel realiseren en dat geeft het Stadshart meteen een enorme opknapbeurt.”

De PvdA vindt dat er genoeg gevels in het Stadshart zijn (zowel aan de voorkanten bij de winkels als aan de achterkanten) die ook groen zouden kunnen worden, inclusief nestkasten voor vogels, vleermuizen en insecten. Daarom vraagt de partij het college bij het Voorjaarsdebat op 18 en 28 juni om meer snelheid te maken met de vergroening van de straten en pleinen.

Fotobron: AS Media.