Op zaterdag 24 februari gaat een nieuwe serie orgelconcerten van start in de Oude Kerk. Deze concerten vinden dit jaar vijf keer plaats op zaterdagavond van 20:00 tot 21:00 uur. Naast de organist zal ook een andere instrumentalist zijn of haar medewerking verlenen. Bezoekers zijn welkom vanaf 19:30 uur en krijgen gratis een kopje koffie of thee aangeboden. Voorafgaand aan het concert is er een korte toelichting op het concertprogramma. Deze ‘orgel+ concerten’ worden mede mogelijk gemaakt door Floravontuur.

Voor het eerste concert op 24 februari wordt het programma verzorgd door Ronald de Jong (orgel) en zijn dochter Deborah Thoen-de Jong (viool). Ronald brengt een aantal orgelwerken ten gehore, onder meer van Joseph Rheinberger, Samuel Wesley en hemzelf. Deborah zal samen met haar vader werken spelen van Johan Svendsen, Louis Vierne en Joseph Rheinberger.

De Jong is sinds 1991 als vaste organist verbonden aan de Oude Kerk in Zoetermeer. Van zijn spel zijn zeven cd’s verschenen. Hij is actief als organist, pianist, klavecinist, docent en koordirigent. Hij heeft meerdere orgelwerken en koorwerken gecomponeerd en is tevens beeldend kunstenaar.

Deborah Thoen-de Jong studeerde aan het Rotterdams Conservatorium en geeft regelmatig concerten. Zij speelt in verschillende orkesten en muziekgroepen en heeft een grote lespraktijk.

Entree voor bezoekers tot en met zeventien jaar is gratis, voor volwassenen tien euro en 65-plussers betalen zeven euro. Donateurs van Stichting Concerten Oude Kerk Zoetermeer krijgen korting. De concerten, programma’s en info over de musici zijn ook te vinden op; www.concertenzoetermeer.nl.

Reageer op dit artikel