De Zoetermeerse formatie van Enjoy & Deploy Taverzo won afgelopen vrijdag met 3-0 in de Europacup het eerste treffen met Istres TT. De Franse ploeg, al meer dan tien jaar een vaste waarde in de Franse Pro A, was op voorhand de uitgesproken favoriet. Zondag 28 januari kan de tafeltennisclub uit Zoetermeer de plek in de kwartfinales van de ETTU Cup in eigen huis veiligstellen.

Sven Groot, coach van de Zoetermeerders: ,,De eerste partij was cruciaal. Wij hebben bewust gekozen om verdediger Kuba Folwarski te laten starten, maar hadden eerlijk gezegd niet verwacht dat Istres zou kiezen voor Paul Gauzy. Tot twee keer toe moest de jonge Poolse verdediger een achterstand in sets goed maken en in de beslissende set bij een 8-3 achterstand wist Folwarski met ruime steun vanaf de spelersbank en het meegereisde publiek acht punten op rij te maken.”

In de return is nog één punt nodig voor het bereiken van de volgende ronde. ,,Dat ene puntje moet nog wel gewoon gemaakt worden, we hebben gezien dat de favoriet dat tot drie keer toe niet lukte. Het is aan ons om dat over twee weken wel te doen. In onze eigen hal kunnen we hopelijk rekenen op veel steun van de Nederlandse tafeltennisliefhebbers,” aldus manager Ruud van Graafeiland.

Istres TT – Enjoy & Deploy Taverzo
1. GAUZY – FOLWARSKI 0-1 (2-3) 11-3, 7-11, 11-6, 7-11, 8-11
2. BROSSIER – KREANGA 0-2 (2-3) 11-9, 6-11, 9-11, 11-5, 5-11
3. PAPAGEORGIOU – NICOLLE 0-3 (0-3) 9-11, 10-12, 4-11

 

Foto: Kalinikos Kreanga eerder dit seizoen in actie tijdens het Europese avontuur.

Fotograaf: Elsbeth Parmentier.