De tafeltennissers van Taverzo zijn doorgedrongen tot de achtste finales van de ETTU Cup, het op één na hoogste internationale clubtoernooi. De Zoetermeerders rekenden gisteren thuis af met het Schotse Drumchapel Glasgow en net als in de heenwedstrijd gebeurde dat met 3-1. In de volgende ronde, op 12 januari, wacht het Franse Istres.

In tegenstelling tot de ontmoeting in Glasgow hadden de Schotse bezoekers nu de beschikking over Liu Song, maar dat bracht Kalinikos Kreanga niet van zijn stuk. De Griek zette Taverzo na vier games op 1-0 en daarna kon Jakub Folwarski de klus klaren met het eerste matchpoint, maar de Pool moest zijn meerdere erkennen in David McBeath over vijf games. Dorian Nicolle zorgde er daarna alsnog voor dat de Zoetermeerders zich plaatsten voor de volgende ronde.

Net als in de heenwedstrijd fungeerde teammanager Ruud van Graafeiland als gelegenheidscoach bij Taverzo. ,,Door de geboorte van zijn dochter Evi ontbrak Sven Groot en mocht ik andermaal het stokje overnemen. Ik ben trots op wat de mannen hebben laten zien. De gekozen tactiek pakte goed uit en Kuba wist ondanks het uiteindelijke verlies een belangrijk fundament neer te zetten voor het ticket naar de volgende ronde. We gaan door deze overwinning met een goed gevoel de kerstperiode in en ons in alle rust voorbereiden op de professionals uit de Franse Pro A.”

Uitslagen:

1-0 KREANGA Kalinikos – LIU Song 11-3 11-5 9-11 11-7
1-1 FOLWARSKI Jakub – McBEATH David 12-10 7-11 11-7 10-12 9-11
2-1 NICOLLE Dorian – RAZOUK Yaser 12-10 11-6 11-9
3-1 KREANGA Kalinikos – McBEATH David 11-7 11-9 11-5

Fotograaf: Elsbeth Parmentier.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Zoetermeer? Gratis abonneren!