Het is een bijzondere maand voor de Zoetermeerse ondernemer Ton Kouwets, want exact tien jaar geleden begon hij met zijn bedrijf Verhuismanager.com. Eerst vanuit zijn eigen woning en in 2013 volgde een verhuizing naar ondernemerscentrum Sharebiz.

,,Tien jaar is een heel mooie mijlpaal en ik ben trots dat ik het al die tijd heb volgehouden. Ik heb er nog steeds heel veel plezier in, dat is toch ook erg belangrijk,” zegt Kouwets tegen het Zoetermeers Dagblad.

,,Dat plezier had ik vroeger in de automatisering zeker niet meer, maar met dit wel. Tien jaar is wel iets ja. Toen ik begon, dacht ik toch; ik hoop dat ik na vijf jaar wat heb staan. Nu ben ik na tien jaar nog lekker bezig en dat geeft me een goed gevoel.”

Ton Kouwets in 2008, toen nog met snor.

Jarenlang was Kouwets werkzaam als projectleider in de ICT-markt, maar in 2008 startte hij voor zichzelf. ,,Met terugwerkende kracht had ik veel eerder voor mezelf willen beginnen, of dat nou in deze branche was geweest of in de automatisering.”

Met Verhuismanager.com begon hij aanvankelijk vanuit een kantoorruimte in zijn eigen huis in Berkel en Rodenrijs. ,,Dat was prima, alle faciliteiten had ik daar. Ik kreeg ook snel mijn eerste klant, De Garage BV uit Utrecht, een werving- en selectiebureau voor de automotive branche. Heel spannend was dat en een erg leuk project.”

Niet lang daarna kreeg Kouwets een enorme opdracht van Crédit Agricole in Amsterdam die zijn bedrijf vond via internet. ,,Daar heb ik veel meer voor gedaan dan alleen verhuismanagement. Een fantastisch project.”

Zo ging het balletje rollen en meerdere prestigieuze projecten volgden. ,,BNP Paribas, De Haagse Hogeschool met de Sportcampus Zuiderpark, de ROC van Twente, het Tuberculosefonds en wat kleinere projecten. En MRC Global was heel uniek, vanwege het begeleiden van een heel bouwproject in Bleiswijk en mijn contact met de Amerikanen daar en de politiek die er speelt in zo’n organisatie. Ik heb in die tien jaar écht heel mooie projecten gedaan.”

December 2017.

De verhuismanagementbranche is van 2008 tot 2018 ook veranderd, benadrukt Kouwets. ,,In mijn geval is het verhuismanagement wat opgeschoven richting projectmanagement. Ik ben ook vaker bouwprojecten gaan begeleiden, dan moet ik bijvoorbeeld zorgen dat de vloerbedekking tijdig gelegd wordt en de aannemer op tijd is. Erg leuk om te doen, al ben ik daar niet mee begonnen. Verder zie je dat klanten tegenwoordig steeds vaker een projectprijs willen, zodat ze exact weten waar ze aan toe zijn. Vroeger werkte ik met een uurtarief.”

Wat Kouwets de Kouwets van tien jaar geleden als tip zou geven? ,,Blijf jezelf en wees flexibel en transparant. En de informele benadering sla ik hoog aan. Het contact met de mensen is het belangrijkste.”

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Zoetermeer? Gratis abonneren!