Voor de tweede editie van Gluren bij de Buren is Floravontuur Promotie Zoetermeer op zoek naar woonkamers en artiesten. Na een succesvolle eerste editie op 27 november jongstleden vindt op zondag 2 april 2017 de volgende editie van dit evenement plaats in Zoetermeer.

Het woonkamerfestival heeft zich met 45 optredens in vijftien woonkamers in en rondom de wijken Dorp en Centrum meteen goed op de kaart gezet. Organisator Floravontuur streeft op 2 april naar 120 optredens in veertig woonkamers verspreid over alle wijken van Zoetermeer.

Bank als tribune

Met Gluren bij de Buren kunnen inwoners van Zoeterneer verschillende optredens van onder meer Zoetermeerse (amateur)kunstenaars bijwonen in de woonkamers van straat-, wijk- of stadsgenoten. Hierbij dient het vloerkleed als podium en de bank als tribune. Het concept is simpel: in de woonkamer vindt tussen 13:00 en 18:00 uur driemaal een optreden plaats van een artiest.

De woonkamer is vrij en gratis toegankelijk voor publiek en de gastheer/-vrouw zorgt ervoor dat de bezoekers zich thuis voelen.

Voor Gluren bij de Buren is de organisatie weer op zoek naar artiesten en woonkamers. Heeft u een woonruimte die u openbaar wilt stellen? Alles kan, alles mag! Het is de ambitie om in elke wijk verschillende woonkamers te vinden die op 2 april 2017 hun huis veranderen tot incidenteel poppodium.

Van smartlap tot jazz

Naast woonkamers is Gluren bij de Buren ook weer op zoek naar artiesten uit Zoeterneer die hun liefde voor kunst willen verspreiden. Van smartlap tot jazz en van kindertheater tot poëzie. Niets is te gek.

Aanmelden kan hier en is mogelijk tot en met uiterlijk 5 februari 2017. Wees er op tijd bij!

Fotograaf: Miranda Visser

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Zoetermeer? Gratis abonneren!