De inwoners van Zoetermeer ontvangen uiterlijk op woensdag 23 maart hun stempas in de brievenbus waarmee zij op woensdag 6 april hun keuze kunnen maken bij het referendum. Het betreft de wet tot goedkeuring van de Associatieovereenkomst tussen de Europese Unie en Oekraïne. Wij mogen dan aangeven of we voor of tegen zijn.

De gemeente Zoetermeer heeft voor 6 april 58 stembureaus aangewezen. Die zijn allemaal van 07:30 tot 21:00 uur geopend. Naast de stempas is een geldig legitimatiebewijs (paspoort, rijbewijs, identiteitskaart) vereist. Het identiteitsbewijs mag op 6 april 2016 maximaal vijf jaar verlopen zijn.

Geen stempas ontvangen op 23 maart? Dan is het mogelijk om op verschillende manieren een vervangende stempas aan te vragen. Dat kan vanaf 23 maart online op de website van de gemeente via het formulier; Aanvraag vervangende stempas. Schriftelijk kan ook via postadres Gemeente Zoetermeer, afdeling PPL backoffice, Postbus 15, 2700 AA Zoetermeer. Een kopie van een geldig legitimatiebewijs moet dan worden meegestuurd en uiterlijk 1 april binnen zijn. Langskomen op het Stadhuis behoort ook tot de mogelijkheden. Dit kan tot en met 5 april 12:00 uur.

Kun je niet stemmen op 6 april? Een schriftelijke volmacht aanvragen kan tot uiterlijk 1 april. Dit is te vinden op de pagina; Verkiezingen, een ander machtigen. In een andere gemeente stemmen? Daarvoor dient een kiezerspas te worden aangevraagd bij de gemeente. Met een kiezerspas en een geldig legitimatiebewijs kan overal in Nederland worden gestemd.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Zoetermeer? Gratis abonneren!