Zoetermeers Dagblad | Morgen optreden Trio Kodama in Oude Kerk

Morgen optreden Trio Kodama in Oude Kerk

mainImage

Het Strijktrio Kodama verzorgt morgen (12.45-13.15 uur) het wekelijkse lunchpauzeconcert in de Oude Kerk in Zoetermeer. Trio Kodama bestaat uit drie musici van het Residentie Orkest: Momoko Noguchi (viool), Elisabeth Runge (altviool) en Mileva Fialova (cello).

Noguchi begon op vijfjarige leeftijd met viool spelen en is afgestudeerd aan de Tokyo University of Music and Fine Arts en (cum laude) aan de Hochschule für Musik und Theater in het Duitse Hamburg. Sinds 1993 is ze verbonden aan het Residentie Orkest en ze soleert geregeld in Nederland en Japan.

De Duitse altvioliste Runge studeerde af aan de conservatoria van Leipzig en Wenen. Na een vaste baan bij het Opernhaus Graz, Oostenrijk, is ze sinds 2006 lid van het Residentie Orkest. Naast haar werk in het orkest is ze te bewonderen in Nederlandse orkesten en ze geeft viool- en altvioolles.

De Tsjechische celliste Fialova studeerde aan de Academy of Arts in Praag en aan het Conservatoire de Genève, waar zij de "Premier prix de virtuosité" behaalde. Van 1983 tot 1992 was ze docent aan het Conservatoire de Sion. Mileva nam deel aan diverse concoursen en festivals zoals het Marlboro Festival. In 1993 trad zij toe tot het Residentie Orkest als plaatsvervangend aanvoerder. Ze speelt regelmatig in kamermuziekensembles.

Programma morgen:
Antonín Dvořák (1841-1904):
Miniatures Op.75a:
I. Cavatina
II. Capriccio

Zoltán Kodály (1882-1967):
Intermezzo

Richard Strauss (1864-1949):
" 's Deandl is harb auf mi " (Thema mit Variationen)

Ervín Schulhoff (1894-1942):
Divertissement:
1. Ouverture
3. Romanzero
4. Florida
5. Rondino-Finale