Museum De Voorde opent voor een dag de deuren

mainImage
Museum De Voorde opent voor een dag de deuren

Museum De Voorde houdt op donderdag 17 januari van 11:00 tot 16:00 uur een exclusieve vrijwilligers-informatiemarkt. Iedereen is welkom om een kijkje te nemen in het pand van het nieuwste museum van Zoetermeer.

Museum De Voorde zoekt nieuwe vrijwilligers. Alle mensen die affiniteit hebben met kunst en cultuur en/of die graag hun handen uit de mouwen willen steken zijn welkom. Tijdens de vrijwilligers-informatiemarkt kunnen zij zich oriënteren op de verschillende vrijwilligersfuncties die het museum te bieden heeft. Het museum werft bijvoorbeeld gastvrouwen- en heren, winkelmedewerkers en klussers. Huidige vrijwilligers van het museum en vaste medewerkers geven graag informatie over de vrijwilligersfuncties.

Elk heel uur start een rondleiding door het museumpand in aanbouw. Directeur Sabine Huls en conservator Marjonne Kube vertellen over het gebouw en de openingstentoonstelling ‘Dit zijn wij’. Ook zijn er al een paar items uit de museumcollectie te bewonderen: herkenbare voorwerpen uit de fifties tot nu die het verhaal vertellen van het leven in Nederland.

De gratis rondleiding start elk heel uur op donderdag 17 januari tussen 11:00 uur en 15:00 uur op Zuidwaarts 2 (Randstadrail lijn 3 en lijn 4, halte Stadhuis). Koffie en thee staan klaar. Vooraf aanmelden is niet nodig. Binnenlopen kan de hele dag tussen 11:00 uur en 16:00 uur. Na donderdag 17 januari is het museum weer gesloten voor publiek tot het openingsweekend in april. Meer informatie: museumdevoorde.nl of [email protected]


Foto: Digitaal Dagblad