Nieuw werk in Ateliers99a in Dorpsstraat

30 September 2019, 11:05 uur
Uitgaan
mainImage

Op zaterdag 5 oktober staan de deuren van Ateliers99a aan de Dorpsstraat weer open voor publiek. Van 13.00 tot 17.00 uur kunt u de ateliers bezoeken van de daar gevestigde kunstenaars. In het atelier van Natalie Vinke is nieuw werk te zien.

Elke eerste zaterdag van de even maanden zijn de ateliers geopend en staat soms één van de kunstenaars in de spotlights. Deze zaterdag is er extra aandacht voor het werk van Natalie Vinke. Zij is geïnspireerd door de natuur, waarin - wat haar betreft - de schermbloemigen favoriet zijn. Door de seizoenen heen groeien zij op, bloeien uitbundig en sterven zij af, waarna ze een fragiel silhouet achterlaten dat veelal tot de volgende generatie overeind blijft.

Op dit moment werkt Vinke aan een serie kleine schilderijen waarbij steeds dezelfde fotoreeks als ondergrond wordt gebruikt. De serie is een verbeelding van de seizoenen, zowel van de natuur, als van de persoonlijke beleving van processen in bredere zin. Tijdens de open atelierdag zal dit werk te zien zijn.

Kom op 5 oktober ook binnen bij de ateliers van Rob de Graaf, Debora Makkus, Marja Milo en Joke Meijer, u bent van harte welkom. Ateliers99a ligt aan de Dorpsstraat 99a, links achter Lunchcafé De Zoetelaar, in de hoek via de hellingbaan of het trapje. Of kijk eens op www.ateliers99a.nl.