Terra exposeert: Bomen en Versteend Landschap

mainImage
Terra exposeert: Bomen en Versteend Landschap

Hetty Arens en Joke Meijer leerden elkaar kennen door de projecten van kunstorganisatie TERRA. Hun expositie ‘Bomen en Versteend Landschap’, toont het samengaan van keramische objecten en schilderijen. De zoektocht naar kleur en lijn vanuit natuurlijke inspiratiebronnen is voor beiden de basis. Hetty werkt met de materialen keramiek, textiel, brons, staal, verf en druktechnieken. Joke werkt voornamelijk met olie- en acrylverf. Zij tekent met potlood en oliepastel.

De expositie, te zien van 4 januari tot en met 21 februari, is een reprise van een eerdere samenwerking tussen de kunstenaars. De expositie bestaat uit een selectie van bestaand werk en werk dat speciaal voor deze expositie bij TERRA is gemaakt. Joke schilderde een aantal nieuwe werken in het kleurenspectrum van het werk van Hetty. Op haar beurt liet Hetty zich bij het maken van nieuw keramisch werk inspireren door het nieuwe werk van Joke. Een interessant samenspel is het resultaat, waarbij het werk een andere lading krijgt.

“Ons werk past bijzonder goed bij elkaar”, vertelt Hetty. “De vormen en kleuren van de schilderingen en de natuurlijke vormen van het keramiek en de kleur - of juist geen kleur - zijn een ‘match’. We inspireren elkaar en geven elkaar de ruimte. We zien elkaar regelmatig om te brainstormen. Over het werk én persoonlijk, met een goed glas wijn.”

De expositie is te zien in het Terratorium (geopend van woensdag tot en met zondag van 13:00 - 17:00 uur). Adres: Dorpsstraat 12, 2712AK Zoetermeer (toegang gratis). Tijdens de expositieperiode is elke zondag tussen 14:00 en 16:00 uur één van de kunstenaars aanwezig.


Foto: Digitaal Dagblad