Zoetermeerse scouts actief op Koningsdag

20 April 2019, 08:15 uur
Uitgaan
mainImage

Ook dit jaar zetten de Zoetermeerse scoutinggroepen zich weer in om de gemeente en de Oranjestichting te helpen tijdens het Koningsdag-feest. Op zaterdag 27 april vanaf 11.00 uur tot circa 16.30 uur begeleiden de scouts onder meer allerlei sport- en spelactiviteiten op het Dobbe-eiland in het centrum van de stad. 

Haal bij de scoutingtent een afstempelkaart en ga aan de slag. Natuurlijk kun je schminken en op het luchtkussen, maar probeer ook de mega sjoelbak, de toren van Pisa, het stokkenvangspel en vele andere uitdagende activiteiten. Wat dacht je van varen op de plas of spijkerbroek-hangen?

Scouting in Zoetermeer bestaat uit land- en waterscouts. De bekende speltaknamen (leeftijdsgroepen) zijn: bevers (5-7 jaar), welpen (7-11 jaar), scouts (11-15 jaar), explorers (15-18 jaar) en roverscouts (18-21 jaar). Scouting heeft voor mensen met een beperking de Blauwe Vogelgroepen opgericht. In Zoetermeer bestaan de vrijbuiters voor jongens en meisjes van 12 t/m 21 jaar met leer-, aandachts- en contactproblemen. De vier scoutinggroepen Ashanti, Impeesa, John McCormick en Pocahontas hebben ieder hun eigen onderkomen verspreid over de stad.

Het koninklijk huis heeft een bijzondere band met scouting. Zo is Hare Koninklijke Hoogheid Koningin Máxima de beschermvrouwe van Scouting Nederland, de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland. Koningin Máxima heeft aangegeven zich te willen inzetten voor de toekomst van jongeren in Nederland.