De Nigeriaanse aanvoerder John Obi Mikel heeft de beslissende groepswedstrijd op het WK tegen Argentinië gespeeld in de wetenschap dat zijn vader was ontvoerd. Enkele uren voor het op 26 juni gespeelde duel in Sint-Petersburg hoorde Mikel telefonisch dat zijn vader was gekidnapt. De oud-speler van Chelsea, nu actief in China, mocht niets zeggen tegen de politie en moest losgeld betalen.

,,Ze dreigden mijn vader dood te schieten als ik iets zou zeggen tegen de autoriteiten,” zegt de 31-jarige Nigeriaan in de Engelse krant The Guardian.

John Obi Mikel in 2016 als speler van Chelsea.

,,Ik was van slag en moest beslissen of ik mentaal wel in staat was om te voetballen. Uiteindelijk besefte ik dat ik niet 180 miljoen Nigerianen in de steek kon laten. Ik moest het uit mijn hoofd zetten en eerst mijn land vertegenwoordigen. Ik kon het zelfs de bondscoach niet vertellen, alleen mijn beste vrienden wisten het. Ik speelde de wedstrijd tegen Argentinië terwijl ik wist dat mijn vader in handen was van bandieten.”

Nigeria verloor door een doelpunt in de slotfase van Marcos Rojo (1-2) en werd daardoor uitgeschakeld. De politie slaagde er gisteren in de vader van Mikel te bevrijden. Hij wordt nu in het ziekenhuis behandeld aan zijn verwondingen. (ANP)

Foto boven: na afloop van het WK-groepsduel Argentinië-Nigeria.
Fotobron: © Orange Pictures / Daniel Chesterton/CITYPRESS24.

Foto in artikel: John Obi Mikel in 2016 als speler van Chelsea.
Fotobron: © Orange Pictures / Catherine Ivill/AMA.