Het is droevig gesteld met de verkeersveiligheid rondom basisscholen in Zoetermeer, zo blijkt uit een onderzoek van de regionale Fietsersbond. Rondom vijf scholen wordt de situatie zelfs omschreven als alarmerend. Dat valt vandaag te lezen in een artikel van AD/Zoetermeer.

Vrijwilligers van de Zoetermeerse afdeling van de Fietsersbond en Veilig Verkeer Nederland gingen vorig jaar op onderzoek uit bij meer dan twintig basisscholen in Zoetermeer. Daarbij kwamen in grote lijnen twee zaken naar voren. Op de eerste plaats brengt het gedrag van ouders die hun kinderen afzetten met de auto de veiligheid van lopende en fietsende kinderen in gevaar. Daarnaast is de infrastructuur rondom een aantal scholen dusdanig dat dit onveilige situaties oplevert.

Bij vijf basisscholen is er dus sprake van een zeer zorgwekkende toestand. Het gaat bij die locaties, aan de Paltelaan, Clauslaan, Velddreef en Javalaan, om een gebrek aan oversteekvoorzieningen, voet- en fietspaden en auto’s die pal voor de ingang kunnen komen. De scholen herkennen zich in de uitkomsten van het rapport. Bij scholen zoals De Baanbreker, De Tjalk, de Prins Florisschool, de Oranjerie en Het Palet gaat het om een minder alarmerende situatie, maar ook deze plekken zijn zeker niet veilig.

Theo Hebing, voorzitter van de Fietsersbond, laat in de krant weten dat de organisatie binnenkort in gesprek gaat met de gemeente en wethouder Marc Rosier van verkeer en vervoer.

 

 

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Zoetermeer? Gratis abonneren!