De gemeente gaat twee verouderde bruggen in het centrum vernieuwen. Vooral de funderingen en de zogeheten landhoofden moeten worden vervangen, evenals de wallenkant en beschoeiing. Verkeer dient de omleidingsborden in de gaten te houden.

Op dit moment zijn de werkzaamheden al gestart voor de nieuwe de fiets-/voetgangersbrug langs de Dobbeplas (foto), die de Dorpsstraat/Vlamingstraat/Oxfordstraat verbindt met de Markt. Deze brug zal ongeveer begin mei klaar zijn.

Aan de grotere brug, ter hoogte van de voormalige Kwik-Fit, worden eerst alle grote kabels en leidingen onder de nieuwe fundering doorgevoerd. Dit gebeurt via speciale boringen om de leidingen weer voor tientallen jaren levensbestendig te maken. De brug moet breder worden en meer doorvaarthoogte krijgen, maar het houdt dezelfde afmetingen. De gemeente bouwt ook de bestaande brugleuningen weer in dezelfde stijl op. Het werk aan deze brug vindt plaats in de periode van 25 april tot 25 juli 2016.

Na vervanging van de bruggen maakt men het straatwerk in de Dorpsstraat en Vlamingstraat in orde. Bij de huisartsenpost verdwijnen de betonplaten uit het wegdek en dit deel van de Dorpsstraat krijgt nieuwe bestrating. De huisartsen en de apotheek blijven bereikbaar, soms vanaf een andere richting.

Reageer op dit artikel