Het verzet tegen de mogelijke komst van de Holland Outlet Mall neemt toe bij omliggende gemeenten. Er is nu door Leiden en andere steden formeel protest aangetekend tegen de plannen.

Leiden en veertien buurgemeenten hebben onder de naam Holland Rijnland gezamenlijk kritiek geuit op het project in Zoetermeer, zo meldt AD/Zoetermeer vandaag. Het outletcenter zou volgens hen ten koste gaan van de bestaande winkelcentra en binnensteden.

Joost Bleijie, raadslid van de CDA in Leiden, nam het initiatief voor zijn gemeente om te protesteren. ,,Enorme outletmalls in stedelijke centra hollen altijd de detailhandel in de wijde omtrek uit. Het is als een steen die je in een vijver gooit. De kringen gaan verder dan de gemeentegrenzen. Als je een outlet gaat toevoegen aan een stadscentrum, mét gratis parkeren en afgeprijsde merkkleding, gaan de kledingwinkels er last van krijgen, hoe je het ook wendt of keert,” zegt Bleijie in de krant.

Hij hoopt dat de kritiek impact heeft. ,,Uiteindelijk gaat de provincie een besluit nemen. Een breed gedragen, formeel verzet zal wel indruk maken.”

Lees ook: Winkeliersvereniging Dorpsstraat maakt zich zorgen over Holland Outlet Mall