Het Walking Football voor zestigplussers moet in Zoetermeer een prominentere rol gaan innemen. Met die gedachte ging Zoetermeer Oldstars, het nieuwe Walking Football-team (voorheen Sweetlake Oldstars), recent om de tafel met afgevaardigden van de vier Zoetermeerse voetbalclubs en de gemeente. Op 28 maart jongstleden vond het gesprek plaats bij DWO, waarbij de wens werd uitgesproken om Zoetermeer Oldstars als koepelorganisatie te gaan laten fungeren voor Walking Football in de stad. Gefaciliteerd en ondersteund door diverse partijen.

Walking Football is een voetbalsport voor mannen en vrouwen van zestig jaar en ouder die van voetballen houden, maar door hun leeftijd en beperkingen hun eigen spelregels hanteren. De teams die in competities spelen bestaan uit zes spelers en een wedstrijd duurt twintig minuten. Hardlopen en ruw spel zijn verboden, buitenspel kent men niet, en de bal mag niet hoger komen dan heuphoogte. Scoren is gewoon toegestaan, al is de voornaamste drijfveer van de deelnemers om aan sport te doen en daardoor vitaal te blijven.

Walking Football-toernooi in het ADO-stadion.

,,Wij hebben gemerkt dat er op en rond de velden best veel belangstelling bij ouderen is om te voetballen,” zegt Harm Meijer van Zoetermeer Oldstars tegen www.zoetermeersdagblad.nl. ,,Wij bieden die mogelijkheid.” Zoetermeer Oldstars komt wekelijks op zondagochtend (10:30-12:00 uur) bijeen aan de Buytenparklaan 7A bij SV Oosterheem.

De bedoeling is, zo zegt Meijer, dat zijn veertien personen tellende Walking Football-groep nog dit jaar officieel een vereniging wordt. SV Oosterheem, DSO, DWO en FC Zoetermeer dienen de uitbreiding met de komst van nieuwe teams dan op te vangen, bijvoorbeeld door het ter beschikking stellen van de velden voor wedstrijden. De clubs zijn enthousiast over de plannen, zo laat DWO-preses Frans van Munnen weten aan www.zoetermeersdagblad.nl. De gemeente zal op marketingvlak gaan assisteren en mogelijk nog met subsidie bijspringen.

Foto: Zoetermeer Oldstars in hun witte wedstrijdshirts, gesponsord door restaurant Happy Moose.