Wethouder Marc Rosier (stedelijke/ruimtelijke ontwikkeling en beheer openbaar gebied) verrichtte vanmiddag met twee ondernemers de feestelijke heropening van het vernieuwde winkelcentrum in zijn eigen wijk Noordhove. Het Zoetermeers Dagblad sprak de VVD’er na de plechtigheden over de metamorfose van het winkelgebied en het belang daarvan voor de omgeving.

,,Die waarde is echt heel groot. Er is een flinke slag gaande in de detailhandelswereld, supermarkten en ook in andere winkelcentra. We hebben jaren terug bij de bouw van Zoetermeer ervoor gekozen om in elke wijk minimaal één goed wijkwinkelcentrum te hebben. We merken, en ook de eigenaren, dat je er wat aan moet doen om dat winkelcentrum interessant te houden,” zegt Rosier.

Het winkelcentrum van Noordhove was al enige tijd toe aan een opknapbeurt. Eigenaar Segesta diende een plan in voor de bouwwerkzaamheden en daarmee ging de gemeente Zoetermeer akkoord. Er zijn vijftien extra parkeerplaatsen bij gekomen en de Albert Heijn kreeg er driehonderd vierkante meter aan oppervlakte bij. Er zullen komende periode nog wat vernieuwingen volgen.

‘Oosterheem als concurrent’

Marc Rosier -

Marc Rosier – (Foto: FOTOFLEXNL)

,,Dit winkelcentrum in Noordhove heeft er een paar jaar terug Oosterheem als concurrent bij gekregen. Dan moet je zorgen dat je modern blijft. Dat is een belangrijke reden geweest dat de eigenaar dit heeft vernieuwd,” aldus Rosier tegenover het Zoetermeers Dagblad. De wethouder is zeer bekend met het winkelcentrum in Noordhove. ,,Ik doe hier ook mijn boodschappen. Net voor de verbouwing kwam ik hier wonen. Toen begreep ik waarom veel bewoners al zeiden; dit is helemaal geen prettig winkelcentrum. Zonder dat het heel veel uitgebreid is, is het nu een stuk prettiger en stukken mooier geworden.”

De vernieuwing van het winkelcentrum in Noordhove is één van de vele ontwikkelingen die er momenteel gaande zijn in de stad. Het Stadshart, de Culturele As, de mogelijke komst van de Holland Outlet Mall; er gebeurt gigantisch veel. Rosier is er met zijn portefeuille intensief bij betrokken. Hoe staat Zoetermeer er nu op volgens hem?

,,We staan heel goed opgesteld om het nóg beter te doen. Volgens mij doen we het al goed. Ik denk dat we trots mogen zijn op het feit dat we zo’n nieuwe stad zijn. We hebben in een kleine vijftig jaar toch deze stad uit de grond gestampt. Natuurlijk zijn er dingen die beter kunnen. Als je kijkt naar het bedenken van de wegen en wijken; dat hebben we goed gedaan. Financieel is het ook afgelopen decennia verstandig gedaan door de gemeente, waardoor we geen tekorten hebben en geld hebben om te investeren. Financieel is het op orde. Als we samen met de eigenaren, van bijvoorbeeld een winkelcentrum, komende jaren zo door kunnen gaan, dan worden we één van de allermooiste steden van de randstad.”

‘Mensen buiten Zoetermeer denken; slaapstad, gebeurt niks’

John F. Kennedy, oud-president van Amerika, zei het ooit mooi over zijn thuisstaat Massachusetts; we do not imitate, but are a model to others. En dat is waar Zoetermeer ook naartoe moet; een voorbeeld zijn voor andere steden. ,,Ja, want nu is het andersom. Als je buiten Zoetermeer over onze stad praat, dan zijn veel mensen negatief. Slaapstad, gebeurt niks. Mijn vrienden zeggen dat soms ook. Als ze eens een dag mee zouden lopen. Er is veel meer dan ze denken. Wat er nu gebeurt in onze binnenstad, of aan de rand waar we een treinstation aan het bouwen zijn; dan heeft iedereen na een dag zoiets van; het is in Zoetermeer anders dan ik dacht. ”

Het imago dat aan Zoetermeer kleeft, is echter niet iets wat plots zal verdwijnen, zo meent Rosier. ,,Daar komen we heel lastig vanaf. We hebben altijd geprobeerd dat nieuwige imago van ons af te krijgen, maar eigenlijk is dat onze kracht. Juist dat we nieuw zijn en gewend zijn nieuwe dingen te doen, te innoveren.”

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Zoetermeer? Gratis abonneren!