Naomi Sedney zal vanavond bij de WK Atletiek in actie komen met de Nederlandse estafettevrouwen tijdens de finale van de 4×100 meter. De Zoetermeerse atlete van Ilion kwalificeerde zich hiervoor vanochtend met haar teamgenotes Dafne Schippers, Jamile Samuel en Madiea Ghafoor.

In heat 1 (van de twee) eindigde Nederland als vierde in 42.64 seconden achter de VS, Groot-Brittannië en Zwitserland, terwijl de eerste drie zich rechtstreeks plaatsen. Maar de tijden in heat 2 vielen gunstig uit, want na de beste drie landen van elke heat mogen ook nog de twee landen met de best volgende tijd deelnemen aan de eindstrijd. Oranje finishte overall als zesde.

De finale van de estafettevrouwen is vanavond om 22:30 uur Nederlandse tijd. Om 20:05 uur is ook de finale van het hoogspringen met Mirela Demireva als één van de twaalf kanshebbers op goud. De 27-jarige Bulgaarse traint bij Ilion.

Foto: Naomi Sedney op dag twee van het WK Atletiek in Londen na de series op de 100 meter. Ze plaatste zich met 11:43 en een zesde tijd in haar heat niet voor de halve finales.

Fotograaf: © Orange Pictures / Ronald Hoogendoorn.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Zoetermeer? Gratis abonneren!