Vocalist Joseph Williams van de Amerikaanse band Toto komt naar Zoetermeer. Hij geeft op zaterdag 7 mei met een nieuw geformeerde groep een optreden in Cultuurpodium Boerderij. Het begint om 20:30 uur.

Williams heeft de handen ineengeslagen met voormalig Chicago-zanger Bill Champlin en de Zweedse gitarist en producer Peter Friestedt voor een nieuwe band. In 2012 hadden de drie muzikanten een uitverkochte tournee door Scandinavië en gedurende deze periode namen zij het eerste CWF-album op. Deze geweldige plaat bevat bijdragen van Steve Porcaro (Toto), Randy Goodrum (Toto, Chicago), Will Champlin en Tamara Champlin.

Bill Champlin was meer dan 25 jaar de zanger van de legendarische band Chicago en oprichter van de band Sons of Champlin. Champlin schreef Grammy Award winnende nummers voor grootheden als Earth Wind & Fire en George Benson. Ook werkte hij samen met muzikanten als Elton John, The Doobie Brothers en Steve Lukather (Toto). Friestedt werkte onder andere samen met David Foster en Fergie Frederiksen en toerde eerder met Williams door Europa en Japan. Samen brachten zij een Williams/Friestedt-album uit dat in de Scandinavische top 40 kwam.

 

 

 

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Zoetermeer? Gratis abonneren!