De directeur van het Erasmus College Cees Molsbergen heeft in een reactie tegenover AD/Zoetermeer laten weten ‘erg geschrokken’ te zijn van de gebeurtenis. Via een brief aan ouders van de leerlingen werd gisteren bekendgemaakt dat er een vermoeden is dat een docent zich zou hebben schuldig gemaakt aan ‘seksueel overschrijdend gedrag’ ten aanzien van twee scholieren. Deze persoon is vervolgens geschorst.

Volgens Molsbergen is er eerst contact gezocht met de vertrouwensinspectie van het onderwijs, daarna met de ouders van de betreffende leerlingen en vervolgens is de politie ingeschakeld. Na overleg volgde aangifte van ‘een vermoeden van overtreding van wetgeving.’ De zedenafdeling heeft de zaak nu in onderzoek. Volgens de politie komt de leerkacht (het is niet bekend of het om een man of vrouw gaat) binnenkort langs voor verhoor. Op basis daarvan wordt gekeken of er een strafbaar feit is gepleegd.

Het Erasmus College, dat zijn leerlingen vanochtend inlichtte, doet geen inhoudelijke mededelingen zolang het politieonderzoek loopt.

 

Reageer op dit artikel