Algemeen
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Duncan van der Valk was gisteravond de grote uitblinker bij de hockeyers van Mixed Hockeyclub Zoetermeer in de bekerwedstrijd (eerste ronde Gold Cup) tegen Victoria. Na een 1-1 eindstand loodste de keeper zijn ploeg met vier reddingen in de shoot-outs naar de zege.

In de reguliere speeltijd was het Wouter Vink die het thuisspelende MHCZ razendsnel op voorsprong zette na nog geen twee minuten spelen. Na zo'n tien minuten kwamen de Rotterdamse bezoekers, die later nog een strafbal zouden missen, langszij. Het voltrok zich allemaal in een ware bekerambiance aan de Van der Hagenstraat, met honderden toeschouwers, vuurwerk en rookbommen.

Op 18 oktober treft MHCZ het eveneens Rotterdamse Leonidas in de volgende ronde.

De Gold Cup is een bekertoernooi voor clubs uit de hoofdklasse en overgangsklasse. Daarnaast mogen de ploegen meedoen die het seizoen ervoor hoog eindigden in de Silver Cup, het toernooi voor teams van de eerste tot en met de vierde klasse. MHCZ reikte vorig jaar tot de halve finales, waarin het verloor van Naarden.