Wethouder Margreet van Driel (Economische Zaken) ondertekende gisteren namens de gemeente Zoetermeer de Retaildeal. Dat gebeurde tijdens het Retailagenda Wintercongres in Breda. Hiermee tekent Zoetermeer samen met staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat voor een gezonde, toekomstbestendige retailsector.

Wethouder Van Driel acht de regionale en landelijke samenwerking die met ondertekening van de Retaildeal tot stand komt, van groot belang. ,,Op deze manier kunnen we onze detailhandel als gemeente nog beter ondersteunen en verder vitaliseren. Het is een sector die nog steeds onder druk staat en waar veel werkgelegenheid mee is gemoeid. Daarom verdient de retail onze uiterste zorg en aandacht.”

De Retailagenda is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken en betrokken organisaties en marktpartijen. Deze partijen hebben menskracht en middelen toegezegd om in ieder geval de komende twee jaar verder te gaan met de uitvoering van de Retailagenda. De Retailagenda houdt zich de komende jaren bezig met vijf thema’s: lokale transformatie, regionale sturing, huurmarkt, de Human Capital Agenda en Kenniscreatie & Innovatie.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Zoetermeer? Gratis abonneren!