In het Stadhuis-Forum was gisteren de aftrap van de pilot Gastvrije Binnenstad in Zoetermeer. Het doel is om de winkelgebieden Stadshart, Dorpsstraat en het Woonhart te versterken door te investeren in zogeheten city hosts op straat voor het bevorderen van de gastvrijheid. Daarnaast investeren de gemeente en partners in het opleiden van winkelpersoneel.

Wethouder Margreet van Driel (Economische Zaken) verrichtte de aftrap van de pilot die naast Zoetermeer ook in Meppel, Hilversum en Eindhoven van start gaat.

,,Gastvrije winkelgebieden trekken meer bezoekers aan, zorgen dat mensen er vaker naartoe gaan en dat ze er langer blijven. De extra bestedingen die hierdoor worden gedaan, hebben een directe positieve impact op de binnenstad. Door de positieve indruk die mensen op die manier krijgen, worden gasten en bewoners op hun beurt ambassadeurs van de stad en zullen zij anderen stimuleren om deze te bezoeken of zelfs om er te gaan wonen,” aldus Van Driel.

Gastvrije Binnenstad is een project van Stad & Co, samen met INretail, Detailhandel Nederland, Mindlogyx Retail en de Stichting Detailhandelsfonds. De pilot moet uiteindelijk de springplank zijn voor een landelijke inzet van het project.

Foto: van links naar rechts Ed Heemskerk (Woonhart), Dennie van Herwijnen (Dorpsstraat), Margreet van Driel (wethouder), Johan van Doorn van Unibail-Rodamco (Stadshart) en Lon Oosterbroek van Vis van Lon in de Dorpsstraat.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Zoetermeer? Gratis abonneren!