Zoetermeer doet mee aan 100-100-100: een project waarin honderd huishoudens voor honderd dagen 100% zonder afval leven. Wethouder Robin Paalvast (Duurzaam en Groen) van D66 tekende onlangs tijdens de startbijeenkomst in het Stadhuis de afvalvrijverklaring samen met een enthousiaste groep deelnemers.

“Als gemeente Zoetermeer willen we afval scheiden stimuleren en met dit project laten Zoetermeerders zien dat er veel winst is te behalen, zowel voor het milieu als portemonnee,” zegt Paalvast op de website van de gemeente.

Het project 100-100-100 is vandaag van start gegaan en eindigt op 21 juni dit jaar. In Zoetermeer gaan 59 huishoudens de uitdaging aan. Ze gaan voor honderd dagen hun restafval wegen, weekopdrachten uitvoeren en hun ervaringen delen met andere huishoudens.

Het project 100-100-100 is een onderdeel van de regionale campagne ‘I love afval scheiden’ en wordt uitgevoerd door Cyclus. Er zijn meerdere gemeenten die meedoen aan dit project, waaronder Alphen aan den Rijn, Bodegraven-Reeuwijk, Capelle aan den IJssel, Gouda en Waddinxveen.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Zoetermeer? Gratis abonneren!