Bij Scouting Labelterrein Buitenzorg in Baarn vindt in het Pinksterweekend (3-5 juni) de 82e editie plaats van de Landelijke Scoutingwedstrijden (LSW). Hierbij gaan honderden scouts uit Nederland de strijd met elkaar aan voor de titel ‘beste Scoutinggroep van Nederland’. Zoetermeer is bij dit nationale kampioenschap goed vertegenwoordig.

Namens onze stad zullen drie ploegen deelnemen, afkomstig van de Scoutinggroepen Ashanti en John McCormick. Zij plaatsten zich tijdens de regionale voorrondes. De Zoetermeerse teams, die vallen onder het district Regio Delfland, kwamen hiervoor eind april in actie.

Er deden in Pijnacker achttien ploegen van zeven scoutinggroepen mee tijdens deze Regionale Scoutingwedstrijden (RSW). De beste drie ploegen werden afgevaardigd naar de LSW. Scoutinggroepen Ashanti en John McCormick verdienden de meeste punten.

Tijdens de LSW krijgen de scouts allerlei uitdagingen voor hun kiezen. Ze moeten bijvoorbeeld zelf hun kampterrein opbouwen en met een kompas en GPS zien om te gaan. En er komen ook theater-, sport- en creatieve activiteiten aan bod. De leidinggevenden blijven thuis en dus moeten de scouts het helemaal zelf doen.

Het thema van de Landelijke Scoutingwedstrijden is; ‘We can be heroes’.

Foto’s: de drie ploegen die deelnemen aan de LSW.