De gemeente, winkeliers, horeca, vastgoedeigenaren, bewoners en andere partijen rondom de Dorpsstraat willen er samen voor zorgen dat de Dorpsstraat ook in de toekomst een bijzondere en aantrekkelijke locatie blijft in Zoetermeer. Een marketingplan, zichtbare evenementenkalender en vernieuwde bedrijven investeringszone (BIZ) moeten de Dorpsstraat steviger op de kaart zetten. De gemeenteraad moet hier nog een besluit over nemen.

“We zijn blij dat deze mooie stap genomen is en hopen nu snel naar uitvoering te gaan. We gaan gezamenlijk aan de slag in Dorpsstraat,” aldus voorzitter van de winkeliersvereniging Lon Oosterbroek op de website van de gemeente. Marc Rosier, wethouder Stedelijke Ontwikkeling: “Onze historische Dorpsstraat is een unieke winkelstraat met veel gezellige restaurants en cafés in de binnenstad. Het heeft charme en is rijk aan tradities, maar ook een straat waar oud en nieuw elkaar vinden en versterken. Ik wil zo snel mogelijk samen aan de slag en zorgen voor zichtbare vernieuwingen, zodat de Dorpsstraat aantrekkelijk blijft.”

Alle ambities zijn een onderdeel van het plan Toekomstvisie Dorpsstraat 2030. In bredere zin zijn de gewenste investeringen in de Dorpsstraat weer onderdeel van de totale metamorfose die de binnenstad van Zoetermeer nu ondergaat. Zo wordt onder meer het Stadshart op dit moment verbouwd.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Zoetermeer? Gratis abonneren!