Zoetermeers Dagblad | Boulevard of Golden Music op Kijkduin

Boulevard of Golden Music op Kijkduin

mainImage

Zondag 14 juli is Kijkduin weer even het muzikale hart van Den Haag en omstreken. Vanaf 14.15 uur zullen er optredens zijn van de vermaarde Haagse band The Scarlets,  de jonge formatie My Dearest Sister, Lesley van Ruitenbeek en de Haagse stadsdichter Victor R. Meijer. Het gratis toegankelijke evenement duurt tot rond 18.00 uur en speelt zich af op het 'draaimolen' plein achter Hotel Atlantic, nabij de trappen naar strand en zee. 

Fenno Werkman opent deze eerste 2019 editie van The Boulevard of Golden Music op Kijkduin. Fenno werkt onder meer mee aan het TV programma 'De nacht van de popmuziek' samen met Leo Blokhuis en Matthijs van Nieuwkerk. Fenno verzorgt daarbij het mooie beeldmateriaal. Ook bezit hij het grootste privé muziekfilmarchief ter wereld. De Haagse stadsdichter Victor R. Meijer zal vervolgens een muzikaal gedicht voorlezen.

Ook The Scarlets treden op. De band werd in 1964 opgericht en trad al veel op in de gouden jaren van de beatmuziek. Zodra er een nieuw nummer van The Beatles op de radio kwam, bijvoorbeeld via radio Luxemburg, studeerde de slagvaardige band het nummer in en nam het op. Bij het eerstvolgende optreden stond het dan al op de setlist. De oude Haagse Marathon was hun thuishonk. De band speelde vaak in voorprogramma’s van bekende buitenlandse bands als The Hollies, The Pretty Things, Marmalade, The Kinks en The Zombies. De eerste single was al een succes met ‘Now I know’

Peter de Bruin speelt als drummer mee met The Scarlets. Peter staat aan het hoofd van een muzikale familiedynastie. Zijn dochters Sacha en Sheena, kleinzoon Richie en kleindochter Jayne maken deel uit van de band My Dearest Sister, die ook op Kijkduin staat.
Sacha de Bruin, de moeder van Jayne en Richie, is een bekende naam in de Haagse rockscène. Als 13-jarige zong ze al eens met met The Scarlets en in de jaren negentig maakte ze onder meer deel uit van de band van Peter Langerak ‘For The Love of Money’ met onder meer Anouk, Nurlaila en Sven Figee. Voorts zat ze in ‘Sass Who’.
Sacha is erg enthousiast over de muzikale samenwerking met haar familieleden in My Dearest Sister en zegt “Dit is zo mooi en leuk om te doen en de reacties op onze optredens zijn hartverwarmend."

Lesley van Ruitenbeek is een jonge Haagse zanger die inmiddels flink aan de weg timmert met heerlijke songs van Elvis Presley. Vorig jaar deed hij maar liefst drie succesvolle optredens op de Boulevard of Golden Music. Logisch dat hij dit jaar opnieuw is gevraagd. Op 25 augustus wordt zijn eerste plaat gepresenteerd die hij opnam met MARS, singer-songwriter Marcel de Boer.

Het evenement wordt u aangeboden door: Chattelin Audio Systems, Museum RockArt - P.O.P. Den Haag,  Gemeente Den Haag - Kopie Plus Pijnacker en Dirk Hartman in  samenwerking met Rainbow International Presentaties. Organisatie Boudewijn Regenbogen en Martin Reitsma met ondersteuning van Esther Regenbogen, Els de Wit en Hotel Atlantic, Le Bateau en Tios Kijkduin.  Geluid: The Magic of Sound. Film:  John Meijer en facilitaire ondersteuning Marie v.d. draaimolen.  Toegang en parkeren zijn gratis op Kijkduin. Meer info: https://www.facebook.com/groups/249488428764923/


Door: tekst: Martin Reitsma | Foto: Ronald van den Andel