Zoetermeers Dagblad | Column Elsje Veth: Uitzwermen en zwaaien

Column Elsje Veth: Uitzwermen en zwaaien

mainImage

Een drukte van belang op het schoolplein verderop in onze straat in Buytenwegh. Het is de laatste schooldag van een in veel opzichten bewogen schooljaar.

Het wemelt van de prinsessen, showgirls, spidermannen, agenten, boeven, zelfs een kok inclusief pollepel en bakkersmuts rent over het plein. Een mollig jongentje verkleed als de gemaskerde versie van Spiderman zingt 'ik ga jullie missen' 'Wij jou ook hoor', antwoorden de prinsesjes in koor.

De als zichzelf verklede coole gast heeft postgevat boven op het klimrek. Het groepje in roze tule verpakte bewonderaarsters stellen hem een prangende vraag: 'maar jij was toch op...' 'Ik heb geen verkering man, verkering is vet irritant,' klinkt het vanaf de houten troon.

Een gekleurde wervelwind van kinderen zwermt uit voor de zomer.

 

Over Elsje Veth
Vanuit Zeeuws-Vlaanderen volgde Elsje Veth in 2011 haar hart naar Zoetermeer waar zij sindsdien samenwoont met fotograaf Chris van Dijke. Moeder van twee volwassen zoons en oma van kleinzoons Xavi en Roan. Werkt als fulltime secretaresse in Rotterdam. Ze publiceerde twee verhalenbundels; ‘Neus snuiten en doorhoesten’ (2015) en ‘Rafels’ (2017). ,,Mijn columns ademen charme, levenslust, wijn en hoge hakken uit. Met hier en daar een vleugje peper,” Twitter: @elsjeschrijft Instagram elsjeschrijft.