Finalisten Young Music Talent bekend

25 March 2019, 09:16 uur
Algemeen
mainImage

Gemakkelijk was het zeker niet maar de jury is het eens: de finalisten van Young Music Talent zijn bekend. Na de spannende voorrondes van 22 en 23 maart, waar 120 deelnemers zich presenteerden voor jury en publiek, kunnen de finalisten zich nu gaan voorbereiden op de finale van deze Zoetermeerse muziekwedstrijd op 12 april in de Theaterzaal van CKC & partners.

Tijdens de voorrondes lieten solisten en ensembles duidelijk zien dat Zoetermeer beschikt over een grote dosis muzikaal talent. De finalisten in de categorie solisten t/m 10 jaar zijn: Fleur Senou (viool), Matthijs Bontenbal (piano en Chun Wai Ng (gitaar).

In de categorie solisten 11 t/m 16 jaar zijn door: Desiree van Osta (piano), Maaike Franken (musicalzang), Casper Bleichrodt (fagot), Sara Verhulst (viool) en Dominique Drabbe (drums). De solisten in de categorie 17 t/m 21 jaar die een plek in de finale hebben bemachtigd zijn Tom Eijgenraam (drums), Luuk Roelofsz Thomas (djembé) en Pien Pieterse (dwarsfluit).

Duo Desan (piano en cello) en El Roka (vioolensemble) vertegenwoordigen de categorie ensembles klassiek. Bij de categorie ensembles lichte muziek zijn dat Djembe Trio, The Rockababes en Alfrink Music Team. Daarnaast strijden The Rockababes en Alfrink Music Team voor de eerste plaats in de categorie Battle of the Schools.

Aanmoedigingsprijzen waren er voor Isis van den Bout (blokfluit) als aanstormend talent en Tobias de Jong (gitaar & zang) voor zijn eigen geschreven werk.

Meer informatie over Young Music Talent vind je op www.ckc-zoetermeer.nl/ymt. Young Music Talent wordt gesponsord door Orthodontistenpraktijk De Wereldlach en georganiseerd door CKC & partners.