Zoetermeers Dagblad | Honderden mensen bij bijeenkomst Dordrecht
mainImage

Honderden mensen bij bijeenkomst Dordrecht

De gemeente heeft een condoleanceregister in het stadskantoor geopend.
10 september 2019, 21:05 uur
Algemeen

Een paar honderd mensen zijn dinsdagavond aanwezig bij een bijeenkomst die de gemeente Dordrecht heeft georganiseerd na de gezinsmoord in die stad. De bijeenkomst in de Ontmoetingskerk is voor iedereen "die er behoefte aan heeft samen verdriet te delen en gevoelens te uiten naar aanleiding van het gezinsdrama in de wijk Sterrenburg". De bijeenkomst is georganiseerd met de betrokken scholen en sportvereniging Wieldrecht waar twee slachtoffers van de schietpartij voetbalden.

Veel meisjes die aanwezig zijn huilen en er worden veel groepsknuffels gegeven. De bijeenkomst begon om 19.30 uur. Burgemeester Wouter Kolff zal later op de avond de aanwezigen toespreken. Kolff zei eerder op de dag al dat het gezinsdrama begrijpelijkerwijs veel emoties oproept in Dordrecht. Laten we elkaar vooral tot steun zijn deze dagen, zei hij.

Henk de Kleijn, voorzitter van voetbalclub Wieldrecht, waar eerder op de avond ook een bijeenkomst was, noemt de situatie triest. Mogelijk komt er een herdenking op de club.

Vier mensen overleden door de schietpartij. Een politieagent, de 35-jarige vader van het gezin, schoot maandag met zijn dienstwapen twee meisjes (8 en 12 jaar) en de 27-jarige moeder van het gezin neer. De meisjes overleden maandag, de vrouw bezweek dinsdag aan haar verwondingen. De agent doodde zichzelf na de fatale schietpartij. Volgens de politie is het meest waarschijnlijke scenario dat de man zijn gezin om het leven heeft gebracht. Kolff heeft bevestigd dat het vierde dodelijke slachtoffer de moeder van het gezin is.

De gemeente heeft een condoleanceregister in het stadskantoor geopend. Het condoleanceregister is ook te tekenen in de Ontmoetingskerk.

 


Door: ANP | Foto: Google Maps