'Jarenlang wachten op betaling bij letselschade'

31 August 2020, 14:54 uur
Algemeen
mainImage
Digitaal Dagblad

Wie een letselschadezaak heeft lopen, moet soms jarenlang wachten op uitbetaling. Het AVROTROS-programma Radar ondervroeg, met de Samenwerkende Slachtoffer Organisaties Letselschade (SSOL), 3085 letselschadeslachtoffers. De meerderheid hiervan is ontevreden over de duur van de afhandeling van de zaak, volgens twee derde wordt deze onnodig vertraagd.

Vaak worden medische bewijzen in twijfel getrokken. De handelswijze van de tegenpartij blijft niet zonder gevolgen: 43 procent kampt door het verloop van de zaak met psychisch leed, 59 procent ondervindt financiële nadelen. De helft van de ondervraagden zegt totaal geen grip te hebben op de afhandeling van hun zaak. Meer dan de helft voelt zich soms meer verdachte dan slachtoffer.

Dat de genoemde klachten daadwerkelijk zijn veroorzaakt door het ongeval, dat wordt nogal eens in twijfel getrokken. 55 procent van de ondervraagden geeft aan dat dit bij hun het geval is (geweest). Het vaakst (bij 66%) gaat deze discussie over het zogeheten 'causaal verband' over de medische bewijslast, bij 48 procent over de hoogte van de schadevergoeding.


Door: ANP