Zoetermeers Dagblad | Situatie speeltuin De Spil: update

Situatie speeltuin De Spil: update

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Bij de commissievergadering van afgelopen maandag werd door de politieke partijen wederom gesproken over speeltuin De Spil aan het Straspad in Rokkeveen. Het college kondigde recent aan dat het, om de overlast voor een deel van de omwonenden te beperken, onder meer de kabelbaan wil verwijderen uit het speelgebied. Die beslissing stuit op veel verzet, bleek ook uit een aantal insprekers maandagvond. En ook de Zoetermeerse partijen plaatsen hier vraagtekens bij. "Het weghalen van de kabelbaan biedt geen oplossing om het verschil te maken", zei Jordy Boerboom, fractievoorzitter van GroenLinks Zoetermeer.

"Wij hebben de commissie goed gehoord. Maar gezien het feit dat het college eerder al tot een standpunt is gekomen, de aandacht die inwoners bij college en de gemeenteraad voor dit onderwerp hebben gevraagd en de wenselijkheid om via een definitief besluit de discussie over de inrichting van de speeltuin af te ronden, vragen wij de gemeenteraad een expliciete uitspraak te doen in de komende raadsvergadering", valt te lezen in een gisteren vrijgegeven memo van het college.

De politieke partijen willen komende maandagavond tijdens de raadsvergadering een motie indienen om de aangekondigde maatregelen voor het aanpassen van De Spil te wijzigen. Het college zegt een eventueel aangenomen motie over de inrichting van de speeltuin zo snel mogelijk te zullen uitvoeren en afdoen.


Foto: Digitaal Dagblad