Video: premier Mark Rutte bezoekt Zoetermeer

12 december 2019, 08:16 uur
Algemeen

Minister-president Mark Rutte bracht gistermiddag een werkbezoek aan Zoetermeer. Het bezoek van de premier stond in het teken van verstedelijking en bereikbaarheid en de duizenden woningen die er komende jaren worden bijgebouwd in Zoetermeer. Rutte bezocht onder meer de wijk Palenstein, de ambachtenwerkplaats van Stichting Piëzo en het in mei 2019 geopende vervoersknooppunt station Lansingerland-Zoetermeer. Ook ging hij in gesprek over woningbouw in het Crown Business Center aan de Boerhaavelaan 40.

 

Rutte sloot zijn Zoetermeerse bezoek af met een toespraak bij een ondernemersborrel op het Stadhuis waar ook www.zoetermeersdagblad.nl bij aanwezig was. De VVD'er liet daarbij zijn licht schijnen over de stedenbouwkundige ontwikkelingen in Zoetermeer, zoals bij de nieuwe stadswijk De Entree bij de Afrikaweg. Hierboven een fragment uit zijn speech van in totaal zo'n tien minuten.

"Het is super gaaf om hier (in Zoetermeer, red.) een hele middag te zijn", liet Rutte verder optekenen. Gelachen werd er in de zaal toen de premier vertelde over zijn bezoek aan station Lansingerland-Zoetermeer. "Ja, ik heb Charlie Aptroot (de burgemeester, red.) in de trein gezien. Hebben we het over de vroempartij, dan moet ik altijd aan Charlie denken."

Rutte betitelde Zoetermeer ook nog als 'pioniersgebied' gezien alle bouwplannen en trok de vergelijking met Almere en de Flevopolder. "Je gaat uit het niets een stad bouwen. Dus iedereen die hier woont, behalve de eerste paar duizend inwoners, zijn ook pioniers. En die pioniersgeest, of je dat nu hebt in de Flevopolder of hier in Zoetermeer, zit er echt nog in."

De minister-president zei Zoetermeer wel door te zien groeien naar een stad van 140.000 tot 150.000 inwoners. Het is nu de derde stad van Zuid-Holland, met ruim 125.000 mensen. "Als je kijkt wat jullie aan het doen zijn hier, de stad leefbaarder en mooier maken, investeren en tegelijkertijd een erfenis waarbij alles in één keer ontwikkeld is, en je dat allemaal ook nu tegelijkertijd in zoveel gebieden weer moet doorontwikkelen naar de volgende fase: ik heb er heel groot respect voor."  

Videobron: Zoetermeers Dagblad