Zoetermeers Dagblad | Zaterdag Italiaanse klanken in Oosterheem

Zaterdag Italiaanse klanken in Oosterheem

mainImage

In de Oosterkerk in Oosterheem is het zaterdag 18 mei mogelijk om een voorjaarconcert bij te wonen van Vangelo. Een afwisselend concert met Italiaanse muziek en gospel. Het concert is een samenwerking tussen het Harmonie Orkest Zoetermeer en het koor The Sprinter Singers.

De dames Marga Verbeek (lid van het koor) en José Vlasveld (lid van de harmonie), hebben samen op klarinetles gezeten en vinden al jaren dat de beide Zoetermeerse verenigingen eens samen iets moesten gaan doen. De dames hebben dan ook als motto: Zingen en muziek maken is leuk, maar samen muziek maken is nog leuker.

Het Harmonie orkest speelt diverse Italiaanse stukken zoals Adagio, Cavalleria Rusticana en La Cucina Italiana. Dat laatste nummer is bij Vlasveld favoriet. "Het is een ode aan de Italiaanse gerechten, van voorgerecht tot aan dessert, je komt helemaal in de vakantiestemming".

The Sprinter Singers zingen onder meer de bekende nummers Fix You en True Colors. Voor het gezamenlijke nummer Nella Fantasia, heeft de dirigent van het Harmonie Orkest de muziek voor het orkest geschreven.

"Het voorjaarsconcert past goed bij de tijd van het jaar waarop iedereen uitkijkt naar de vakantie, zon, relaxen en lekker eten", aldus Vlasveld. De kaarten voor dit concert kosten 8 euro en zijn te bestellen via [email protected] en aan de deur voorafgaand aan het concert. Het concert begint om 20.00 uur. Locatie: Oosterheemplein 320.