Zoetermeers Dagblad | Zoetermeerse kapper sluit toch zijn zaak

Zoetermeerse kapper sluit toch zijn zaak

mainImage
Henk de Weijer.

De Zoetermeerse kapper Henk de Weijer van Charlie Hairstyling in Winkelcentrum Rokkeveen heeft toch besloten om zijn zaak te sluiten. Na de aangescherpte maatregelen van afgelopen maandag, en de kritiek op hem omdat hij langer openbleef dan andere kappersfilialen ondanks de adviezen, kon hij ook niet anders.

'Voor kappers, schoonheidsspecialisten en andere in zogenoemde contactberoepen op het gebied van uiterlijke verzorging geldt tot 6 april dat zij helaas hun vak niet meer mogen uitoefenen. Voor bijvoorbeeld fysiotherapeuten geldt: werk zoveel mogelijk via beeldbellen', zo valt er op de website van de rijksoverheid te lezen.

De Weijer zelf was liever opengebleven. "Als de kapper en de klant allebei gezond zijn, kan er weinig gebeuren", laat hij weten aan www.zoetermeersdagblad.nl. "Ik heb gisteren nog iemand geknipt die werkzaam is in het ziekenhuis en als enige eis had dat ik niet snotterig moest zijn en/of dat ik me niet ziek voelde. Ik hoefde zelfs mijn mondkapje niet om te doen."

De Weijer begrijpt de zorg van verontruste Zoetermeerders. "Jawel. Door je aan de voorschriften te houden, red je levens. Alleen gaf minister Ferd Grapperhaus eerst een advies en dat gaat boven de mening van de Algemene Nederlandse Kappersorganisatie (ANKO, red.), vind ik. Maar vanwege de enorme kritiek heb ik toch besloten om te sluiten."