Zoetermeers Dagblad | Column Elsje Veth: Tour 2019 wordt genieten

Column Elsje Veth: Tour 2019 wordt genieten

mainImage

Waren we vorige week in de baan van Lieke’s teen, is heel sportminnend Nederland deze week in de weer met de knie van Tom. Tom’s kniejournaal. De media zijn er maar druk mee. De persvoorlichter en arts van Team Sunweb houden de kiezen stijf op elkaar of komen met nietszeggende vage antwoorden op de proppen.

Toms seizoen lijkt net als zijn knie aan barrels. Blijft Tom inclusief knie onder de Sunweb-vlag koersen? Het blijft de grote vraag.

Dankzij Mike Teunissen na dertig jaar een Nederlander in de gele trui. Twee volle dagen alle ogen gericht op de ploeg van Jumbo Visma. Het zijn enerverende dagen voor de Nederlandse wielerliefhebbers. Gezien de glimlach op het gezicht van Dylan Groenewegen na de beklimming van de Planche des Belles Filles hoeven we ons niet druk te maken over de gehavende billen van onze nationale sprinterheld.

Tour de France versie 2019 belooft een heel andere tour te worden dan de afgelopen jaren. Henk Lubberding verwoordde het gisteren mooi in de Avondetappe. Het tijdperk van de kleine drukke mannetjes is aangebroken. Het wordt genieten de komende weken.

Over Elsje Veth

Vanuit Zeeuws-Vlaanderen volgde Elsje Veth in 2011 haar hart naar Zoetermeer waar zij sindsdien samenwoont met fotograaf Chris van Dijke. Moeder van twee volwassen zoons en oma van kleinzoon Xavi. Werkt als fulltime secretaresse in Den Haag. Ze publiceerde twee verhalenbundels; ‘Neus snuiten en doorhoesten’ (2015) en ‘Rafels’ (2017). ,,Mijn columns ademen charme, levenslust, wijn en hoge hakken uit. Met hier en daar een vleugje peper,” Twitter: @elsjeschrijft