Zoetermeers Dagblad | 'Dit moment zullen we nooit vergeten'

'Dit moment zullen we nooit vergeten'

mainImage

Lynnette de Weijer uit Zoetermeer verblijft momenteel in Punta del Moral in het zuiden van Spanje en kan voorlopig niet naar Nederland vanwege de corona-uitbraak. De laatste vlucht waarmee ze terug kon was op 20 maart, maar door lichte griepklachten besloot de Zoetermeerse in haar appartement te blijven. De Weijer, die voor haar bedrijf Braindoc.nl een paar keer per jaar in Punta del Moral vertoeft, deelt haar ervaringen tijdens de Spaanse lockdown met www.zoetermeersdagblad.nl.

'Punta del Moral, 07-05-2020

Ik mag weer zonder beperkingen naar buiten op het eiland, vanaf maandag ook binnen de hele regio, de stranden zijn hier weer open en ik heb de plaatselijke sportschool eigenaar gesproken.

Maar het beste nieuws kwam van thuis: Charlie Hairstyling van mijn man Henk mag weer open! Samen met het thuisfront heb ik woensdagavond naar de persconferentie van de minister-president gekeken. Beide Henken, de andere Henk is mijn zoon, waren blij met dit goede nieuws na weken van onzekerheid. Ik had een dolblije man aan de telefoon. Het hele gezinnetje, inclusief onze viervoetige huisgenoten, stond te dansen van vreugde.

Dat er 2.400 km tussen mij en mijn gezin zat, maakte niets uit. Dit moment zullen we nooit vergeten. Je realiseert je op zo’n moment hoe verbonden je met elkaar bent. Dat geldt niet alleen voor ons gezin, maar ook voor de mensen die ons dierbaar zijn. Niet in de laatste plaats onze klanten. 

Mijn man is een zeer betrokken persoon. Hij kent zijn klanten vaak al tientallen jaren. Als hij iemand mist, gaat hij uitzoeken wat er aan de hand is. Meer dan eens ontdekte hij mensen die gevallen in de gang lagen, terwijl niemand dit wist. Hij heeft het de laatste weken heel erg moeilijk gehad. Het is onbeschrijflijk hoe zijn klanten hem hebben gesteund. 

Mijn overtuiging is, dat mensen goed zijn. Eigenlijk wil iedereen het goede doen. De gebeurtenissen van de afgelopen weken hebben dit bevestigd. Het geeft vertrouwen in de mensheid en vertrouwen in de toekomst.

Hoewel ik hier in mijn eentje 2.400 kilometer verwijderd ben van Zoetermeer, voel ik een diepe verbondenheid. In slechte tijden leer je je vrienden kennen. En dat blijken er heel erg veel te zijn.' 


Foto: Digitaal Dagblad