Zoetermeers Dagblad | 'Ik kreeg het telefoontje waar ik voor vreesde'

'Ik kreeg het telefoontje waar ik voor vreesde'

mainImage

Lynnette de Weijer uit Zoetermeer verblijft momenteel in Punta del Moral in het zuiden van Spanje en kan voorlopig niet naar Nederland vanwege de corona-uitbraak. De laatste vlucht waarmee ze terug kon was op 20 maart, maar door lichte griepklachten besloot de Zoetermeerse in haar appartement te blijven. De Weijer, die voor haar bedrijf Braindoc.nl een paar keer per jaar in Punta del Moral vertoeft, deelt haar ervaringen tijdens de Spaanse lockdown met www.zoetermeersdagblad.nl.

'Punta del Moral, 09-05-2020

Het gevoel van euforie heeft abrupt plaatsgemaakt voor een intens gevoel van verdriet. Om 01.32 uur vannacht kreeg ik het telefoontje dat ik hoopte niet te krijgen. Mojo, onze hond, is overleden en ik was er niet. Hij is gestorven, veilig liggend in de armen van mijn man en mijn zoon. Veertien jaar hebben wij voor hem gezorgd en was hij onze grote vriend. Samen met mijn gezin heb ik via beeldbellen afscheid genomen van hem.

Anderhalve week geleden kregen wij het bericht dat Mojo niet zo lang meer had. Om hem zijn laatste weken zo min mogelijk pijn te laten hebben, kreeg hij pijnstillers en speciale voeding. De medicatie sloeg aan. Hij kon weer genieten, was vrolijk, had eetlust en kon heerlijk vrij in de tuin lopen. Hij genoot van het warme zonnetje en spelen met Harvey, ons andere hondje. Wij hoopten dat hij nog langer bij ons zou mogen blijven. Helaas heeft dat niet zo mogen zijn.

Dilemma
Toen mijn zoon mij anderhalve week geleden belde met het slechte nieuws, stond ik voor het dilemma: terugkeren of niet? De kans dat ik Spanje weer in zou komen, was minimaal. Ik ben hier niet voor mijn lol, maar voor mijn werk. De keuze was onvermijdelijk. Heen en weer vliegen was onmogelijk.

De pijn van er niet zijn, ligt voor mij in het gemis van de momenten die niet meer over kunnen worden gedaan. De laatste aai over zijn bol, die ik Mojo had willen geven. Er niet zijn om mijn man en mijn zoon te troosten. Maar ook dat ik deze maand zestig word en Henk junior in juni 21. Die momenten raken intens.

De prijs voor ambitie, wordt betaald met keuzes die gemaakt moeten worden en de consequenties die daaruit voortvloeien.


Foto: Digitaal Dagblad