Zoetermeers Dagblad | Onthoofding in Parijs. En hier bij de deugers? Doodse stilte
mainImage

Onthoofding in Parijs. En hier bij de deugers? Doodse stilte

20 oktober 2020, 20:55 uur
Columns

In chique Haagse kringen werd in de vorige eeuw een nieuw aangenomen dienstmeisje op bijzondere wijze getest. De “mevrouw” legde onder het tapijt een zilveren gulden en gaf opdracht om de kamer schoon te maken. Als na het schoonmaken het meisje niets zei, had ze of niet onder het tapijt gekeken of de gulden in haar schort gestoken. Wegwezen dus, want ze was niet schoon genoeg of een dievegge. 

Verleden week werd in Parijs een collega vermoord omdat hij les had gegeven over de vrijheid van meningsuiting. Hij werd onthoofd: de straf voor ongelovigen in streng islamitische kringen. De reacties van politiek correct Nederland bleven uit; geen demonstratie op de Dam en geen keten van linksmensen rond scholen. De ene moord is voor hen duidelijk de andere niet. Zwijgen en hopen dat het wel goed komt is de mores in die kringen en ondertussen, mensen die zich wel zorgen maken, verketteren.

Kijk de Vooravond nog eens terug

Gisterenavond zag ik bij De Vooravond een ergerniswekkend geval van vergoelijking. Een collega uit Harderwijk vertelde altijd rekening te houden met de gevoelens van haar leerlingen bij het behandelen van bepaalde onderwerpen. Dus gewoon de Endlösung, homoseksualiteit, afvalligheid, vrouwenemancipatie en dergelijke maar niet meer behandelen om niet op moslimtenen te staan? Dat mijn collega ronduit zat te liegen, bleek toen ze vertelde bezwaren van ouders te hebben gekregen na haar (vrijwillige) behandeling van slavernij. In alle geschiedenisboeken wordt al sinds vijftig jaar aandacht besteed aan slavernij door Europeanen en op mijn school met meer dan zestig nationaliteiten is daar nooit, maar dan ook nooit, bezwaar tegen gemaakt.

Die hypocriete mevrouw bij De Vooravond (kijk het nog eens terug) solliciteerde waarschijnlijk naar een plekje op de lijst van Sylvana Simons. De problemen die de islam en haar aanhangers in ons land veroorzaken worden dus stilzwijgend onder het tapijt geschoven.

Streng Islamtische scholen blijven open 

Toch leek een kentering op komst na het verontrustende rapport van prof. Koopmans van de Humboldt-universiteit in Berlijn, waarin hij tot zijn schrik tot de conclusie moest komen dat 50% van de in Europa wonende moslims geweld acceptabel vindt als geloof in het geding is. Uiteraard werd hij van onwetenschappelijk werk en racisme beschuldigd (de deug geconditioneerde reflex), maar zijn werk bleek na falsificatie verantwoord.

Pas toen enkele maanden geleden de NRC schreef dat op islamitische scholen haat tegen onze samenleving en afkeer van de democratie werd gepredikt, leek het kwartje ook in politiek correcte kringen te zijn gevallen. Even leek het erop, dat actie zou worden ondernomen, maar daarna werden de problemen weer geruisloos onder dat toch al zo smerige tapijt geschoven. Zelfs na een vernietigend rapport van de inspectie bleven streng islamitische scholen open en mogen ze hun gif blijven spuien.

Veeg ze naar het land van hun dromen

Maandagavond kwam een djihaddist aan het woord, die zich inzet voor de repatriëring van IS vrouwen en hun kinderen. Hij heeft als actief lid van de Hofstadgroep al vele jaren gevangenisstraf achter de rug, maar déradicalisering en socialisering bleken bij hem boter aan de galg.

Het is één van de primaire taken van de overheid om ons en onze kinderen te beschermen. Volgens mij heeft deze “parel” uit Noord Afrika twee paspoorten. Waarom wordt in hemelsnaam de Nederlandse nationaliteit van djihaddisten en hun aanhang niet afgenomen? Ze hebben een ander paspoort; uitzetten is mogelijk. 

Dus overheid, kijk onder het tapijt en veeg daar schoon. Je zult er geen zilveren guldens aantreffen, maar wel religieus verdwaasde figuren, die onze samenleving ernstig willen verontrusten. Veeg ze naar hun islamitische heilstaat van oorsprong. Wij veilig en zij in een land van hun dromen.