Zoetermeerse scouts naar Amerika

13 July 2019, 16:41 uur
Columns
mainImage

Ruim duizend Nederlandse scouts vertrekken komende week naar Amerika voor de Wereld Jamboree, het grootste internationale Scoutingkamp ter wereld dat eens in de vier jaar in een ander land wordt georganiseerd waar ruim 40.000 scouts uit 160 verschillende landen samenkomen.

Het Nederlands contingent bestaat in totaal uit negentien troepen die ondersteund worden door de contingentstaf. Zij zorgen voor de organisatie van onder andere materiaal, programma, gezondheid, transport en communicatie. Daarnaast gaat er nog een grote groep jongvolwassen scouts mee, die zich in Amerika inzetten als lid van het International Service Team (IST) om de Amerikaanse organisatie te ondersteunen.

Zoetermeerse scouts

Vanuit Scouting Zoetermeer zullen zes scouts deelnemen: vijf leden van Scoutinggroep John McCormick (JMC) en een lid van Pocahontas. Tijdens de Wereld Jamboree vallen drie jeugddeelnemers van Scouting JMC (een gids, verkenner en een explorer) onder Troep Kazen. Elke troep van het Nederlandse contingent heeft namelijk dit keer de naam van een Nederlandse lekkernij gekregen. De overige oudere drie Zoetermeerse scouts nemen als lid van het International Service Team deel. Zij vallen onder de naam Taaitaai.

Op zondag 21 juli vliegen de Kazen vanuit Amsterdam, via Londen naar Washington. Met de bus worden ze naar het Jamboreeterrein gebracht. Tijdens de Wereld Jamboree kamperen de scouts in de leeftijd van 14 t/m 17 jaar met hun troep op een subkamp van 2000 scouts tussen troepen uit allerlei andere landen. 

Na het evenement vindt er nog een nareis plaats met onder meer Washington DC en New York City als bestemmingen. Op zaterdag 10 augustus vliegen de Kazen vanuit Washington weer via Londen terug naar Amsterdam waar ze zondagmiddag 11 augustus arriveren.

Wereld Jamboree

In 1937 en 1995 werd de Wereld Jamboree in Nederland georganiseerd. De laatste Wereld Jamboree werd 4 jaar geleden in Japan gehouden en in 2019 organiseert Amerika van 22 juli t/m 2 augustus de 24ste Wereld Jamboree met als thema ‘Unlock a New World’ op een terrein van meer dan 14 hectare van The Summit Bechtel Reserve in West Virginia. Tijdens een Wereld Jamboree kamperen scouts uit de hele wereld op hetzelfde terrein, leren ze elkaar kennen en ervaren ze de cultuurverschillen.