mainImage

Anton Corbijn en Erwin Olaf in unieke foto-expositie Mauritshuis

24 mei 2022, 11:05 uur
Den Haag & Regio

Het Mauritshuis in Den Haag laat vanaf 2 juni werken van zestien topfotografen zien, geïnspireerd op collectiestukken uit het museum. De expositie is één van de activiteiten waarmee het 200-jarig bestaan van het Mauritshuis wordt gevierd.

De tentoonstelling FLASH | BACK bestaat uit nieuwe werken van Sara Blokland, Morad Bouchakour, Anton Corbijn, Elspeth Diederix, Desirée Dolron, Rineke Dijkstra, Kadir van Lohuizen, Sanja Marušić, Vincent Mentzel, Erwin Olaf, Kevin Osepa, Ahmet Polat, Carla van de Puttelaar, Viviane Sassen, Dustin Thierry en Stephan Vanfleteren.

De Nederlandse en Vlaamse topfotografen lieten zich inspireren door een werk uit de rijke collectie van het Mauritshuis met zestien unieke foto’s als resultaat, één voor elke museumzaal van het Mauritshuis. Om tot een keuze te komen werden de fotografen rondgeleid door het museum. De fotografen kregen volledige artistieke vrijheid om hun inspiratie te vertalen naar een foto. 

Koning Willem-Alexander

De expositie wordt op 1 juni geopend door Koning Willem-Alexander en is daarna van 2 juni tot en met 16 oktober te bezoeken. Met een een audiotour kunnen bezoekers alles te weten komen over de inspiratie en ervaringen van de fotografen.


Foto: The Hague & Partners