KNLTB komt met Beachtennis Tour naar Scheveningen

24 May 2024, 08:00 uur
Den Haag & Regio , Sport
mainImage
KNLTB

De Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB) lanceert deze zomer de Beachtennis Tour, een strandevenement als toevoeging aan het zomerse sportlandschap. Van juni tot en met augustus vinden in Zandvoort, Hoek van Holland en Scheveningen evenementen plaats als laagdrempelige manier om mensen kennis te laten maken met beachtennis in de zomer.

De Beachtennis Tour start half juni in Zandvoort. In juli strijkt de tour neer in Hoek van Holland om uiteindelijk in augustus te worden afgesloten in Scheveningen. De Tour bestaat uit diverse clinics, toernooien en op iedere locatie worden er Nederlands Kampioenschappen gespeeld. Hiermee biedt de Beachtennis Tour deelnemers van alle niveaus een unieke kans om tussen de reguliere racketsportcompetities hun vaardigheden te tonen en nieuwe vrienden te maken in een ontspannen en inspirerende omgeving. 

De KNLTB vaart de komende jaren een nieuwe koers met beachtennis in Nederland. Naast dat er bij meer dan 40 locaties beachtennis gespeeld kan worden wil de KNLTB beachtennis in de zomer meer als evenementsport op de kaart zetten met de Beachtennis Tour en de organisatie van de NK’s in drie verschillende steden. Op deze manier is het een aanvulling op het bestaande racketsport aanbod en belooft het een frisse toevoeging te worden op het zomerse sportlandschap. 

"Het is onze missie om komende zomer onvergetelijk te maken voor alle sport- en strandliefhebbers", zegt Tim van Pagee, coördinator beachtennis van de KNLTB. "Beachtennis is leuk en uitdagend om de volgende redenen: het is snel, opwindend, recreatief als competitief uitdagend én goed voor je conditie! Het is een spel met een grote succesbeleving en laagdrempelig om aan mee te doen. Iedereen kent het beachball wel met houten batjes op het strand. Beachtennis is de professionele vorm hiervan”.

De sport zit wereldwijd in de lift. Mede door de groei van padel en het toegenomen aantal vrije sporters in Nederland is de potentie enorm. In Brazilië zijn nu 1 miljoen beachtennissers die de sport regelmatig beoefenen en de sport is internationaal erkend door de ITF.