Nieuwbouwplannen naast treinstation Moerwijk aangepast

17 March 2023, 17:37 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Gemeente Den Haag

Het bestemmingsplan voor het bouwproject Assumburgerweg naast treinstation Moerwijk in Den Haag is flink aangepast. Vorig jaar werden de bouwplannen door de Raad van State nog stilgelegd.

Het project bestaat uit 548 woningen, 4500 vierkante meter bedrijven en horeca, groen en een parkeergarage. Er komt ook een ontmoetingsruimte voor bewoners en de straten rondom het complex Levels worden aangepakt en krijgen een nieuwe inrichting. De ecologische verbindingszone langs het spoor wordt doorgetrokken tot aan het gebouw en daar komt een wandelpad doorheen naar het station.

“Hiermee bouwen we aan de toekomst van mensen, met veel betaalbare fijne woningen in een prettige omgeving, Levels draagt bovendien bij aan het verbeteren van het perspectief van Zuidwest”, zegt wethouder Martijn Balster van Volkshuisvesting en Zuidwest. "Dit project levert een belangrijke bijdrage aan het oplossen van het gigantische woningtekort in Den Haag. Doordat er in Levels naast sociale huurwoningen ook middeldure- en vrijesector huurwoningen bijkomen, ontstaat er meer variatie aan woningen in Moerwijk-Oost en is er plek voor verschillende groepen inwoners.” 

Parkeerdruk

De Raad van State oordeelde vorig jaar dat de gevolgen van de nieuwe ontwikkeling voor het aantal auto’s in het gebied niet voldoende waren toegelicht in het bestemmingsplan. De bouwplannen kwamen daardoor stil te liggen. De gemeente heeft na onderzoek in het nieuwe bestemmingsplan uitgelegd waarom het project Levels volgens het stadsbestuur goed past bij deze locatie en dat de parkeerbalans passend en toekomstbestendig is. Zo ligt Levels naast OV-knooppunt station Moerwijk en zal er ingezet worden op deelauto’s en -fietsen. Verder is er een parkeergarage met 205 parkeerplaatsen. In de omgeving van het plan wordt betaald parkeren ingevoerd. Bewoners en gebruikers van het nieuwbouwproject Levels krijgen geen parkeervergunning, waardoor er volgens de gemeente geen extra parkeerdruk vanuit de nieuwe bewoners op de omgeving zal komen.