mainImage

Ook online is Make a change-festival een succes

26 oktober 2020, 11:31 uur
Den Haag & Regio

De coronapandemie lijkt nauwelijks invloed te hebben gehad op zowel het enthousiasme voor als het succes van het Make a change-festival dat afgelopen weekeinde noodgedwongen alleen online is gehouden.

Het online bier proeven, online luisteren naar een akoestisch optreden, online oesterzwammen kweken of het online duurzame viergangendiner, alles bleek aan te slaan. Wat het diner betreft betekende dat, zo liet de organisatie maandag weten, dat er meer dan 100 tafelgenoten thuis klaar zaten voor de thuisbezorgde, door 4 verschillende chefs met hun volledige teams klaargemaakte gerechten.

Chefs van Greens in the Park, Waterproef, Ethica en Juni lichtten via een livestream hun gerechten ook nog eens toe, met de Poezieboys als tafelheren, en begeleid door gedichten en  live muziek. Sofie den Dulk, mede-organisator: “We hebben heel veel leuke reacties ontvangen. Het was een experiment en we zijn zo dankbaar om dat met iedereen te delen. Dat iedereen vertrouwen had, en ook de gemeente en Fonds 1818 achter het festival bleven staan.”

Hoewel de online versie van Make a Change dus goed is verlopen, hopen de organisatoren het festival volgend jaar wèl weer offline, overal in de stad, een week lang te vieren. Want, zo stelde mede-organisator Anthony Renaud: “Er gebeuren zo veel toffe dingen in Den Haag op duurzaamheidsgebied. Een week is eigenlijk nog te kort.”