Zoetermeers Dagblad | Plannen fossiele warmtepijp Rotterdam-Den Haag vertraagd
mainImage

Plannen fossiele warmtepijp Rotterdam-Den Haag vertraagd

18 oktober 2020, 11:56 uur
Den Haag & Regio

De plannen voor de aanleg van de fossiele warmtepijp Rotterdam - Den Haag lopen zeker een half jaar vertraging op. Dat blijkt uit een brief van de provincie Zuid-Holland van deze week aan Den Haag Fossielvrij. De organisatie had gebruikgemaakt van de mogelijkheid een zienswijze in te dienen op de plannen voor de pijp die Den Haag zou moeten gaan voorzien van warmte voor het warmtenet. Den Haag Fossielvrij is daar net als een aantal partijen in de Haagse raad fel tegenstander van, het vindt fossiele energie geen oplossing en pleit daarom voor het gebruik van duurzame energie, ook in het warmtenet.

In de planning van de provincie, dat op elke zienswijze moet reageren, was er sprake van een reactie in het derde kwartaal van dit jaar. In de brief aan Fossielvrij laat de provincie nu weten dat 'Inspraak op de ontwerpbesluiten zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2021 plaats vinden'.

Die bekendmaking ontlokte aan fractievoorzitter Joris Wijsmuller van de Haagse Stadspartij op Twitter de kreet 'Hoera. #raad070 Stop de #BotlekSmeerpijp'