mainImage

Speciaal politieteam houdt dertien voortvluchtigen aan

1 oktober 2022, 07:55 uur
Den Haag & Regio

Het EVA-team (Executie Vonnissen Afgestraften) van de politie Den Haag heeft vorige maand in totaal dertien personen aangehouden. Zij hadden samen nog een gevangenisstraf van 27,2 jaar open staan.

Een deel van de verdachten is in het buitenland aangetroffen. Zo werd een 28-jarige man uit Alphen aan den Rijn door de Koninklijke Marechaussee opgehaald uit Malaga. Hij was vanwege opiumwetdelicten veroordeeld tot 34 maanden gevangenisstraf en had daarvan nog 756 dagen open staan.

Een 40-jarige man uit Marokko werd op Rotterdam The Hague Airport aangehouden. Hij was veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf vanwege de in- en uitvoer van verdovende middelen, witwassen en deelname aan een criminele organisatie. 

Zelf melden

Enkele andere verdachten kwamen zichzelf melden bij de politie. Een 28-jarige man uit Den Haag had een gevangenisstraf van 89 dagen open staan vanwege overtredingen met betrekking tot de wegenverkeersweg. Een 30-jarige man uit Bagdad kwam zich melden omdat hij nog een straf van 263 dagen open had staan vanwege delicten met betrekking tot geweld en de opiumwet. 

Verder hield het EVA-team nog negen andere personen aan. Het gaat om mannen in de leeftijd van 19 tot 59 jaar. Zij hadden celstraffen open staan variërend van 34 dagen tot 9 jaar. De verdachten zijn onder meer veroordeeld voor de handel in verdovende middelen en witwassen. Een van de verdachten had nog een schadevergoedingsmaatregel van ruim €18.000,- open had staan.